Ridledare

 

Foto: Mikaela Zackrisson

Jag har en ettårig ridledare- och hästskötareexamen med inriktning islandshäst. Utbildningen genomfördes på Wången 2015/2016 och är godkänd av Svenska Islandshästförbundet (SIF). Jag har även gått flera andra rid- och hästutbildningar . 

Jag har kompetensutvecklat mig specifikt inom ryttarens sits genom VBR (Vertikal Balanserad Ridning) steg 1-3 som ges av Equestrianfysio i samarbete med ErgoX.

Läs mer om mitt CV här >>


Ridledare

Ridledare är första nivån av totalt fem i SIF:s utbildningsstege för ridinstruktör.
I utbildningen har ingått teoretiska och praktiska moment inom grundläggande pedagogik, ledarskap, lektionsplanering, kunskap om hästens skötsel och närmiljö, hästens träning, sjukdomar och skador, samt rid- och longerprov. Ridledarens utbildningsspann är certifierat för elever från nybörjare upp till viss ridvana.


Riderfarenhet

Jag har ridit skolridning på ponny och stor häst under större delen av min barndom, ungdom och som ung vuxen. På 90-talet hade jag häst (svenskt halvblod) som jag red för instruktör med och hobbytävlade några gånger i lättklasser inom dressyr och hoppning. På grund av jobb, flytt och familjebildning höll jag upp några år med hästar. Sedan ett antal år tillbaka rider jag huvudsakligen islandshäst. Under många år var jag medryttare på olika hästar och sedan en tid har jag nu egen islandshäst, ett fyrgångssto. Jag rider regelbundet lektioner för etablerade och formellt utbildade hästinstruktörer och kompetensutvecklar mig kontinuerligt teoretiskt och praktiskt inom ridlära, häst- och ryttarkunskap.


Lektioner och turledare

Jag hjälper till på ridskolor och i turridningsverksamhet med lektioner och leda turridning vid behov. Jag är disponibel för kortare och längre verksamhetsuppdrag i Norrort samt enstaka privatlektioner.
Kontakta mig vid intresse för mer information. Referenser finns.